tisdag 10 juni 2008

Vingelpartiet (VP)

Fick mig ett gott skratt häromdan när jag konstaterade att Lars Ohly & de gamla öststatarna är för fildelningen. Kanske dem tror att det bara distribueras tal av Karl Marx och skivor med ryska gosskörer via internet? I denna fråga ändrar man plötsligt helt uppfattning. Detsamma med Kuba. I mina ögon är det rent röstfiske som dessutom luktar mer än GAMMAL fisk.

Jag vill påpeka för läsaren att jag varken är höger eller vänster extremist, utan försöker att värdera vad jag för ögonblicket tycker är intressant. Nästa gång kan det vara nån annans tur.

Envisas med sin 6-timmars arbetsdag skall man däremot fortsätta med, trots att vi nu precis varit inne i en högkonjuktur och det knappt finns personal att tillgå inom tillverkningsindustrin på vissa orter. Dessutom jobbar många idag övertid, p.g.a personalbrist. Denna i sin tur beror på krångliga regelverk och svårigheter för arbetsgivarna att visstidsanställa. Förr fanns det en jobbpool, där arbetslösa kunde anmäla sig på tidigt på morgonen, sen delades det ut jobb som kom in fram till kl. 9.00. Tror att AF i sin effektivitetssträvan avskaffat även detta.

Vad jag tycker är synd är att de andra partierna nu förlorar en kombattant, VP ställer sig på samma sida som de andra partierna. Dvs. man har en "kappan-efter-vinden" politik. Jag skulle vilja ha partier som menar vad dem säger, har en filosofi, en vision om framtiden och en ideologisk grund. Helst mer än ett, så det finns något att välja på. Idag får väljarna välja mellan pest och kolera, som jag sagt tidigare är det bara sakfrågorna som skiljer partierna åt.

Nu blir det drag under galoscherna!

Här följer några förslag på vad "Vingelpartiet" skall göra för att få drag under galoscherna:

* Plastikoperera Ohly. Ta Karl Marx som modell och lägg till Carolina Gynnings bröst. Då har vi en vinnare.

* Stryk Jerry Williams ur partiboken. Han är hopplöst ute. Stoppa sen i Björn Gustafsson lite (mer) amfetamin och skicka ut honom på Sergels Torg för att värva väljare.

* Gör en nytolkning av Marx liksom bibeln. Lite nya ord piffar upp det hela. Låt Jan Giullo tolka den, så får vi en bestseller på köpet.

* Gör som Carl Bildt. Samarbeta med gammelkommunisterna och oljemaffian i Ryssland. Ekonomiskt sett är ju detta ett vinnande koncept, och pengar är ju aldrig fel om man skall klara 4%-spärren i ett val.

* Kör valsamverkan med Tiina Rosenberg och FI. Eller för h-e. Slå ihop partierna, så vinner man i alla fall 250 väljare med klimakterieproblem.

* Återgå till 70-talets mötesformer. Dvs. med rödvin, hasch och Nationalteatern. Detta sätt borde locka en stor målgrupp som även unga kan ansluta sig till.

* Anställ bröderna Schumann som partibloggare. Förutom att folk av nån underlig anledning orkar läsa vad dem skriver, är dem dessutom fula och behöver ett riktigt jobb.

* Ockupera rådhuset i Jukkasjärvi och kräv 6-timmars arbetsdag för samerna. I och för sig finns det inget rådhus i Jukkasjärvi, och samerna begriper nog inte varför, men skit samma, lite publicitet får man ju i alla fall.

* Importera ett par hundra f.d Stasi-agenter, som kan åka runt och se till att folk röstar efter samvetet.

* Fixa en ny partilogga. Den ser ut som en logotyp på en gammal dansk cykel.

Fixa detta Ohly, så kanske ni får lov att sitta i riksdan efter nästa val också!

Läs mer om: ,,,,,,,,,,,,,,

1 kommentar:

Wabbit sa...

Haha vad rolig du är. FI är klimakterie problem oldies. Jag hittade ännu en Schulman som bloggar... Deras syster bloggar om barn och mat... go figure. Minns inte exakt men nåt blåst skrev hon om, orka förstås inte läsa skiten. Keep up the good work!

free hit counter script