lördag 28 juni 2008

Sanningen om FRA börjar krypa fram

Aftonbladet har idag för en gångs skull bevisat att kvällstidningarna KAN skriva om nåt annat än sex, kändisar, dokusåpor, bortsprungna hundar etc.

I artikeln (som kan läsas här) beskrivs hela denna lag som en intern uppgörelse mellan FRA och justitiedepartementet. Detta är väl inte helt sanningshaltigt men förklarar en del märkliga incidenter, t.ex om varför en liberal regering är för en kontroll av den enskilde individen. Även den notoriska lobbningen av detta ärende på riksdagsnivå får härigenom sin förklaring. En fråga av denna "dignitet" borde ju normalt inte skapa en storm i ett vattenglas ens, utan passera obemärkt förbi, såsom alla andra lagar om att styra befolkningen tidigare gjort.

Man nämner också "kabelklubben", nåt jag absolut tror existerar - men kanske inte i denna form, utan med USA vid rodret. Samtidigt läser jag på annan plats att utbyte av information om medborgare mellan USA och EU diskuteras, nåt som ännu mer understryker att nätverk, metoder, utrustning etc. finns och har funnits - under lång tid. Att ta upp "1984" som exempel vad detta kan leda är enbart löjligt.

I mina ögon var "1984" redan här - 1984 eller kanske t.o.m 1945?

Läs gärna Opassande, Christian Engström och Anna Troberg.


Andra bloggar om: , .


Läs mer om: ,,,,,,,,,, ,,, , ,

Inga kommentarer:

free hit counter script