torsdag 26 juni 2008

Reinfeldt gör ett ryskt stolpskott

Läser på olika bloggar att vår käre statsminister gärna ser att FRA-debatten "lägger sig". Han kritiserar dessutom debattörerna och anser dessa vara okunniga eftersom han tycker att de inte vet vad de pratar om. Så vad gör denne käre man? Jo, går till attack mot Ylva Johansson(s) angående pigavdraget.

Ylva Johansson själv är karriärpolitiker, hon har mig veterligen aldrig haft ett "riktigt" jobb. Ett tag gästspelade hon i VP, där hon tog sig in i riksdan, men värvades sedan tillbaka till S. Nu har hon och maken Erik Åsbrink gjort ett pigavdrag på hela 6000 kr, trots att hon är en av avdragets största kritiker.

Big Deal? Nä, men Reinfeldt fick nåt att sätta tänderna i för att leda bort uppmärksamheten från den viktiga debatten. Den om FRA.

Reinfeldt gör som de gamla kommunisterna, desinformerar och lägger ut rökridåer. Allt för att rädda ansiktet. Problemet är bara att denna debatt glömmer folk inte i första taget. Den kan mycket väl fälla den sittande regeringen i nästa val om den inte faller innan dess. Centerupproret har väckt stor uppmärksamhet i de egna leden och en extrainsatt stämma väntas. Är det inte dags för moderat ungdom att också vakna?

Det som gör mig så beklämd är okunskapen i denna fråga. Framförallt hos politikerna. Om vad denna lag rent tekniskt och civilrättsligt innebär. Hade någon av dem googlat på "Echelon" eller sett det utmärkta programmet om övervakningen i England hade de röstat nej direkt. Och vad värre är: Tror de i sin dumhet att de själva skall gå fria? Nej, de kommer att bli övervakade, precis som alla andra. Vi har antagligen en massa politiker-snusk att vänta åren framöver OM man inte radikalt ändrar åsikt och erkänner sitt misstag inför folket. Troligtvis kommer detta inte att ske och vi kommer få se fler halvmissar,stolpskott och fula tacklingar från herr Reinfeldt. För vem har väl sagt att politik skall spelas schysst?

Nej du Reinfeldt! Det enda ryssarna var bra på var hockey
- och nu fotboll. Inte statsmannaskap!


I bloggosfären har dock inte debatten lagt sig. Läs gärna Opassande, Christian Engström och Anna Troberg.


Andra bloggar om: , .

Läs mer om: ,,,,,,,,, ,,,,

Aktuella bloggar om FRA:attila, Jinge, Blogge Bloggelito, Ledarbloggen, USA-blogg, Oscar Schwartz, Ettan, Reza Javid, Jah Hollis, Knapsu, Rätt och Slätt,opassande

4 kommentarer:

Hanna Larsson sa...

FRA-kritiker hotades: http://playrapport.se/video/1182757

wabbit sa...

http://playrapport.se/video/1182757#/video/1182855

Dennis Nilsson sa...

Finns det några partistrateger med civilkurage inom (m), (fp), (c) och (kd) så är det dags att tänka om nu och backa.

Det aldrig är för sent att komma till nya insikter och ändra en tidigare ståndpunkt.

Radikalen@live.se sa...

RE: Dennis. Absolut! Någon skrev att man borde riva upp förslaget och börja om från början. Men tyvärr tror jag civilkurage är något som inte finns i våra kära politikers ordlista ens.

free hit counter script