söndag 15 juni 2008

Veckans hatobjekt: Sophanteringen

Jag trodde i min enfald att när man flyttar från stan till en mindre ort får man ett större mått av autonomi. Man kan bestämma över sig själv lite mer. Men icke. Min vardag är MER komplicerad nu än någonsin tidigare.

Bakgrunden till detta är att jag ständigt utsätts för konsekvent mobbing av SYSAV (sopgubbarna som tömmer min tunna) och dess företrädare. Har jag inte sorterat rätt bland skiten, så tömmer dem helt sonika inte tunnan. PÅ NÅGONTING! Vissa sopor tömmer dem bara var 6:e vecka av nån märklig anledning som jag inte förstår, och andra verkar dem inte tömma alls.

Jag är helt med på att vi måste bli miljövänligare, men varför i hela friden skall kommunalanställda sopgubbar hantera detta? Nu krävs det en mindre högskoleexamen bara för att sortera ned skräpet i lådan. Den har 8(!) fack. Och läser man på förpackningen till en snabbrätt idag, inser man att det tar lika lång tid att sortera den som att äta upp den. "Tallriken sorteras som hårdplast, överdraget som mjukplast och förpackningen som kartong" Gud bevare sig om man inte äter upp, då blir resterna "matavfall". Och detta skall vara en snabbrätt.

En väninna till mig berättar att i Bulgarien bränner dem helt sonika skiten på sin egen bakgård. Mycket praktiskt. -Men då är man inte miljövänlig, skriker nån. Nä,men det är inte sopbilarna eller förbränningsugnen på sopstationen heller, kontrar jag.

Alla andra jag känner skiter i sophanteringen. De tar med säcken till närmsta köpcenter och dumpar den i nån container där istället. Eller på nåt annat lämpligt ställe inne i staden. (läs kommunalhuset) Det hela har gått så långt att jag i vredesmod felparkerar bilen ute på gatan när jag vet att sopgubbarna kommer, då får dem gå ett par extra meter, hehe.

Eftersom jag nu tröttnat på denna idioti proklamerar jag SOPPARTIETS tillblivelse.Efter att jag fått besök av två representanter från SYSAV iklädda
nån sorts gula pajaskläder, som ivrigt hängde på min dörrklocka
och påpekade: "Du har slängt sopor i matavfallet", har jag fått nog
av kommunernas slösande med skattebetalarnas pengar. Till råga
på allt krävs dessutom en professur i kemi eller liknande för att
kunna sortera skiten - i min soptunna skall man skilja på hårdplast,
mjukplast, plastförpackningar och övrig plast.

I det nyblivna partiet hävdar vi att de här pengarna kunde gått
till viktigare saker såsom offentliga hundtoaletter, halsband till
alla lösa katter som skiter i barnens sandlådor, lobotomering
av lokala politiker samt rätten för alla att ha semester i Thailand,
för att bara nämna några saker.

Argument som Du kan använda på din granne/kamrat/arbetskompis/fru för att värva fler medlemmar till vårt parti:

-Vi vill ha rätten att SJÄLVA bränna våra sopor !

-Transporten till sopstationen, koldioxiden som sopbilarna släpper ut bidrar till växthuseffeken.

-Fler akuta psykfall på landets akutmottagningar - barn och gamla skräms
av de fula sopgubbarna, gamla kan t.o.m få hjärtattack.


-Stoppa kränkningen av privatlivets helgd - en av våra mest använda material torde vara latexprodukter - nu har staten fri tillgång till att göra SIFO-undersökningar av våra sexliv utan att ens behöva fråga !

-Minskning av Quality Time med våra barn beroende på tidsödande sopsortering.

-Ökad risk för hjärt och kärlsjukdomat till följd av ökad stress i samband med sorteringen. Dessutom gör man en sämre insats i arbetslivet då man måste tillbringa sena kvällar och helger med att sopsortera.

-En sopa är en sopa - inte kulturhistoria !

Partiprogrammet är under utveckling och bidrag mottages tacksamt.
Dock har undetecknad kommit fram till nedanstående.

-Sänkning av skatten åt "hembrännare".

-Höjning av skatten för alla kommunalråd.

-Rätten om självbestämmande över sina sopor.

-Deportering av Laila Freivalds till New Orleans.

-Rätten att vägra betala skatt.

-Papperskorgar åt barnen på dagis.

-Befrielse av sophämtningsavgift för alla pensionärer och barnfamiljer samt förvärvsarbetande. Med förvärvsarbetande menas då alla som INTE har en statlig eller kommunal befattning. Arbetslösa och lodisar får betala, då statistiskt sett är det de som har mest sopor i form av gamla ölburkar m.m.

-Återinförandet av stupstocken för dumma politiker.

-Avskaffandet av tobaksskatten. Alla rökare & snusare dör i förtid, där sparar man in pengar på pensionen.

-Avskaffandet av lapplisor & parkeringsautomater. Detta finansieras genom att lapplisorna omskolas till oljeborrare i Norge och att staten tar skillnaden i lön som skatt.

-Avskaffandet av bensinskatten. Detta görs genom att alternativt:
a) Strafftullar och vägavgifter på sträckorna mellan Norge och Sverige för norrmän. Smuggelnivån mellan våra länder har nu nått oanade proportioner, så detta borde dem betala för.
b) Tvinga Norge att bygga pipelines direkt till Sverige samt halvera oljepriset till oss - annars får norrmän utan svenskt pass inte handla på det Svenska Systembolaget.

-Avskaffandet av alla bidrag, arbetsförmedling samt AMS och införandet av samhällslön som administreras av Skatteväsendet som iaf. inte gör nånting sen allt blivit datoriserat. Alla de c:a 500.000 som blir arbetslösa skickar vi också till Norge i syfte att underminera ekonomin så oljan blir ännu billigare. Överskottet i löner från de som jobbar där, tillfaller då de som skall ha samhällslön.

-I miljöfrågan anser vi att Pehr Garton borde tvångsinterneras på Nämdemansgården för att han nu åkt dit 3:e gången för rattfylleri.
En självklar förbättring för allas trafikmiljö. I övrigt föreslås att vi för att lösa energifrågan bygger kärnkraftverk i Eslöv, Örebro, Oslo och alla andra städer som är urbota tråkiga. Då förlorar man inget om olyckan skulle vara framme. Vidare kan man utrusta de lapplisor som har svårt för att emigrera med partikeldammsugare i storstäderna.

-Homosexuella skall få lov att gifta sig - i England, men bara med engelsmän och samtidigt avföras från den svenska folkbokföringen.

-Ombyggnad av åldersdomshemmen till glädjehus. Då blir dem självfinansierande och de gamla får dessutom mycket roligare !

-Fildelning skall tillåtas men bara under en hastighet på 70 km/timmen.

-Dödsstraffet skall återinföras för alla våldtäktsmän, mördare och paneldebattörer som t.ex Kristina Lugn.

-Vilse i pannkakan med Staffan Westerberg skall totalförbjudas och alla kopior skall brännas på bål.

MÅL TILL NÄSTA VAL

-Komma in i riksdagshuset, med våld och mutor om så behövs.

-Sparka ut Kristina Lugn från Svenska akademin.

-Lägga ned SYSAV och andra företag som parasiterar på våra sopor, samt att bygga ett nytt partihögkvarter på Spillepengen. (Sopstationen i Malmö)

-Upprätta ett kulturellt utbyte med Thailand, där vi studerar den växande turistindustrin på stränderna och dem lär sig åka skidor i Jukkasjärvi med Gunde Svan.

-Överta Sverigedemokraternas roll som vågmästare i samtliga skånska kommuner och att helt ta kontrollen Tomelilla med hjälp av motorburen ungdom.

NU SKALL DET BLI DRAG UNDER GALOSCHERNA !


Läs mer om: ,,,,,,,,,,,,,,,,

Inga kommentarer:

free hit counter script