torsdag 12 juni 2008

Anders Borg och FRA

Idag filosoferar jag bl.a över vad min bloggande vän Wabbit skriver i en kommentar i mitt förra inlägg. Vad betyder FRA för företagen? Och för att inte tala om bankerna.
Kommer FRA att innebära en säkerhetsrisk? Kanske till och med vår käre Anders Borg kan utnyttja lagen till skattebetalarnas fördel?

De flesta företag av klass idag har ett intranet för att binda ihop sina kontor. Detta går då via internet och knyter ihop alla filialer nationellt och internationellt via krypterade "tunnlar" genom internet. Bankerna använder denna teknik också. En väninna till mig arbetar som löneansvarig på NORDEA för ett av deras kontor i Sverige. Hon kan med lätthet sitta hemma och flytta pengar från konton utomlands till sina anställda. Detsamma gör företag som Bofors, SAAB m.fl. De skickar mer eller mindre hemlig information till sina filialer i utlandet. Bara för att informationen är krypterad innebär ju inte detta att den är idiotsäker. Alla krypteringar kan knäckas, det är bara en tidsfråga.

Vad som är konstigt i debatten är att dessa aktörer inte skriker högt, deras information loggas ju av FRA's servrar och kan sedan tas fram av Skattemyndigheter, Försvaret, Bankinspektionen m.fl.

Vad som är mer oroande är att informationen kommer fångas upp av servrar i statens ägo. Detta kommer bli ett utmärkt mål för alla professionella hackare i hela världen. Hacka FRA's servrar och du har tillgång till information om hela Sveriges näringsliv, befolkning etc. Det är bara att välja vid smörgåsbordet. Och vi skall väl inte tro på politikerna när dem säger att försvaret har "säkra" system. En 13-åring hackade Pentagon. Vad har då Svenska Försvaret att komma med som inte USA har?

För att detta inlägg inte skall bli allt för negativt har jag ett par förslag till Anders Borg som kan förbättra statens finanser och ta bort inkomstskatten helt. Dessa kan han kan föreslå i riksdan till hösten om FRA röstas igenom:

a) Avlyssna SAAB's flygavdelning. Låt sen Lena Adelsohn modifiera och färglägga ritningarna. Sälj sedan till araberna. Dem älskar allt som flyger, särskilt mot Israel.

b) Sätt Maud Olofsson vid tangentbordet och låt henne fördela NORDEA's och de andra bankernas miljardvinster till kommunerna. Då blir vi av med kommunalskatten.

c) Låt Lars Leijonborg kryptera försäkringskassans information. Då kommer inga utbetalningar alls att genomföras. Ingen begriper vad han säger, eller ännu mindre vad han menar.

d) Avlyssna Mcdonalds och ta reda på hur många hamburgare som EGENTLIGEN importeras. Lägg sen en hamburgerskatt motsvarande bensinskatten, och vi kommer att toppa listan över världens välfärdsländer.

e) Sälj all insamlad information på Ebay. Där säljs så mycket annat skräp, så lite till gör väl ingen skillnad. Låt sen Carl Bildt marknadsföra försäljningen och mäkla mellan intressenterna.

Nä, vi får hoppas att denna idioti aldrig får se dagens ljus.
Som opassande så vaket skriver:

"Vi är många som hoppas att flera kommer att rösta efter sitt samvete och inte partipiska."

Läs mer om: ,,,,,,,,,,

1 kommentar:

Tomas_Timelock sa...

Aktivismvideo på YouTube och VEOH!

http://www.youtube.com/watch?v=0pAYZmMD-TE

http://www.veoh.com/videos/v14194515jHjr7SYt

http://www.stoppafralagen.nu/

/tomas

free hit counter script