lördag 7 juni 2008

Uppfinningsrika norrlänningar

Ibland blir jag avundsjuk på medborgarna i norra delen av vårt land. De verkar besitta en kreativitet som vi saknar i södra Sverige. Anledningen till att jag kommenterar detta är att jag läste på Expressen idag: Rattfull drog husvagn - med gräsklippare.

I husvagnen pågick då en mindre fest med fem glada deltagare. Gräsklipparen kördes av två personer som delade på sätet.
– En styrde och den andra satt och gasade på andra sidan, säger Glenn Larsson.
Chaufförerna – födda 1974 respektive 1979 – var båda kraftigt berusade och är nu misstänkta för rattfylleri alternativt grovt rattfylleri.


Jag undrar genast i mitt stilla sinne om de hade åtalats om det hade varit renar framför husvagnen istället, eller vad som hade hänt om förarna av ekipaget varit nyktra? Undrar förresten om det är tillåtet att köra gräsklippare berusad på sin egen tomt?

Sensmoralen i det hela måste ju vara att norrlänningarna vet hur man "throw-a-party", emedan vi fantasilösa Skåningar sitter och klagar på invandrarna, diskuterar MFF, slåss och bär oss illa åt.

Här i Skåne har vi ju bara traktorförare, och de smiter ju lätt undan eftersom de kan köra rakt ut på åkern så fort de ser ett blåljus!

Läs mer om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Ninja sa...

Jag är stolt att vara norrlänning !

Radikalen@live.se sa...

Jomenvisst skall du vara det ! Själv är jag stolt över att vara "Skålänning", dvs. från början smålänning, men sen 24 år skåning. Alla våra landskap har ju sin charm och sina egenheter, det är därför Sverige rockar fett, i alla dess olikheter ! Jag kan lova att skåningarna inte är så tråkiga som jag satiriskt skrev!

free hit counter script