onsdag 4 juni 2008

Effektiv medicin mot FRA

Alla skriver om FRA. Jag tänker: -Whats the fuzz about? Vi har väl varit övervakade av samhället sen morsan var på sitt första ultraljud. Idag kan vi inte gå in i en affär utan att bli filmade, inte lura staten på en krona, inte köra bil utan att bli filmade, inte köpa sprit på postorder (eftersom de röntgar paketen), våra grannar övervakar misstänkta aktiviteter som hökar. T.o.m sopgubbarna har nu anslutit sig till massövervakningen. (se föregående bloggpost)

Svenskarna älskar övervakning och att bokföra resultatet i register. Det finns nog inte något land i hela världen som har så avancerade funktioner för att kontrollera sina invånare som Sverige. Och det märkliga är att vi tållåter det hela. I Danmark skriker man högt när Tuborg vill ändra nyansen på ölflaskorna. T.o.m i det effektiva Tyskland har man inte nått den grad av "Storebror-ser-dig" mentalitet som i Sverige.

Men jag bryr mig egentligen inte om vilket. Alla system som kränker ens privatliv är till för att motarbetas.

Vad det gäller FRA-förslaget rör det mig inte i ryggen. Jag kommer kryptera min e-post alt. koppla mig igenom nån av de anonyma servrar som redan finns i landet. Då kan man inte bli spårad. Att lura FRA torde vara som att stjäla godis från ett barn, det hörs ju till och med på namnet - "Försvarets Radio Anstalt" - mossigare namn får man väl leta efter. Antagligen sitter det väl ett antal gubbar där som inte lärt sig nåt om datorer sen ABC-80. Definitivt har väl inte den som kommit med förslaget i riksdagen gjort det. Det vet ju alla som jobbar med datorer, att vara anonym idag är hur lätt som helst.

Dagens lista med tips är hur man undgår att bli övervakad/felinformerar myndigheterna om sitt liv:

* Bär alltid huckle. Oavsett om du är man eller kvinna. Då syns inte ansiktet. Gillar man inte muslimska kläder kan man göra som jag, bär tomtemask. (se bilden)

* Koppla upp dig på grannens trådlösa bredband. De flesta idag har en trådlös router, och de flesta är för dumma för att lösenordskydda den. Då surfar du i grannens namn och han kommer få 1,2 miljoner i böter för fildelningen nästa gång i Linköping.

* Byt namn en gång om året. Det är fullt tillåtet och myndigheterna kommer att klia sig i huvudet när dem samkör sina register.

* Gör alla beställningar via post/internet med en co/ - adress. Dvs. du hittar på ett namn och skriver adressen co/ dig själv.

* Anmäl dina suraste grannar till skatteverket. Då kommer handläggarna på ditt skattekontor att ha fullt upp med deras deklarationer och hinner inte granska din.

* Använd följande ord i ALLA email minst 2 gånger: arab, bomb, CIA, taliban, Mona Sahlin, muslim, extremist, vapen. Skicka sen kopior till dig själv och helst samma mail minst 3 gånger. Gör alla det kommer FRA duka under av överbelastningen/alt. de kommer inte orka läsa din mail efter 5 dagar.

* Förresten, tag reda på FRA's mailadress och skicka ditt mail vidarebefordrat 5 gånger. Om alla gör det kommer deras server brinna.

* Ändra din namnteckning radikalt varje gång du skriver under nåt. Då blir det svårt att bevisa att det verkligen var du som köpte storbilds-teven i tingsrätten.

* Köp så mycket sprit du bara orkar när du är utomlands. Om du inte dricker den själv, ge bort den till vänner och bekanta. Då förstör du Systemets statistik. (Vilken redan är förstörd iofs, eftersom dem påstår att drickandet minskat med 20% sen Öresundsbron byggdes)

* Besök FI eller SD's bås i minst en halvtimme på valdagen. Då tror sossarnas spanare att du är radikal, och deras framtida politik för att värva väljare kommer bli ännu mer åt h-e.

* Tala med bruten svenska i telefonen, FRA älskar detta, dem kommer att tro att du hyser illegala flyktingar i garaget.

* Köp en laserpenna och peka på alla du ser mitt i stan. Då kommer polisen tro att du är John Ausonius på permission. Efter tredje resan till polishuset kommer dem att tröttna på dig, och ägna sig åt sina vanliga arbetsuppgifterer igen. Dvs. ta fast fartsyndare, klappa polishästarna, fika med snygga åklagare och skyffla papper.


Alla uppmanas härmed: Protestera i det tysta !!!


Läs mer om: , , , , , , , ,
, ,

8 kommentarer:

Ninja sa...

Tack för tipsen

Mikael Wikman sa...

Hahaha!

Byt namn en gång om året och gör alla beställningar via post/internet med en co/ - adress.

Den kombinationen skulle kunna bli riktigt svår att knäcka, speciellt om man då väljer ett fiktivt namn som är något av dina föregågna riktiga namn :)

Undra om posten kommer fram om man skriver "Kalle Anka" eller "Riksdagschimpans".

Radikalen@live.se sa...

Naturligtvis gör den väl inte det, eftersom SÄPO redan bevakar posten inom landet. Kalle Anka är nog högst tilltalande läsning för dessa människor. Men å andra sidan kommer inte posten fram i alla fall sen NORDEA tagit över postgången.

Erik Hultin sa...

Kan vi inte bara byta namn allihopa så att vi alla heter Kalle Anka. Lite läckert sen när myndigheterna kommer på besök till hyreshuset bara för att upptäcka att Kalle Anka bor i alla lägenheter och att alla Kalle Ankor dessutom är gift med Kalle Anka. Lite jobbigt för Posten, men de släpper ju snart bara reklam i alla brevlådor ändå.

Radikalen@live.se sa...

Absolut ! En lysande ide' ! Men jag föreslår att vi byter till Carl-Gustaf Bernadotte istället. Då får vi alla namnsdag på samma dag och resterna av postverket kommer att braka ihop. Dessutom kanske vi alla kan få dubbelt medborgarskap i Frankrike ???

Wabbit sa...

Haha, det var bland de bästa förslagen jag har hört hela mitt liv faktiskt. Är det ok om jag tar med det på min sida? självklart får du kredsen. Tack för alla sköna inlägg. Du ger mig inspiration!

Fotograf sa...

Hjälper ju inte att jag krypterar min mejl om ingen har programvaran för att läsa den.

Radikalen@live.se sa...

Krypteringen fungerar som så att det finns en "public-key" och en "private-key". Dessa har då mottagaren. Man kan också tänka sig att man har olika keys för olika kontakter. Googla på PGP t.ex. 256-bitars kryptering....Tar FRA's datorer dagar att knäcka, måste dem sen göra det på varenda mail......då får dem nog låna NASA's datorer.

free hit counter script