fredag 20 juni 2008

Som väntat - FRA läcker som ett såll

Jag har tidigare skrivit här i bloggen att en av de största farorna med denna nya lag är att folk UTIFRÅN kan ta sig IN. Undrar om så var fallet denna gång? Idag skriver Svenska Dagladet att ett 20 tal namn på anställda publicerats på internet. Iallafall visar detta på brister som man inte tänkt på när denna verksamhet röstades igenom. Och det räcker ju med att EN av de 650 + 250 nyanställda skall läcka på nåt sätt om verksamheten till andra intressenter än Svenska Staten så är det godnatt med det mesta som vi i decennier byggt upp.

Idag är det inte roligt att vara svensk, det är sorgligt.


Läs mer om: ,,,,,,,,, ,,

Aktuella bloggar om FRA: Peter J Olsson, Nihao Kenny, Blogge Bloggelito, Snowflakes in the Rain, Anders Mildner, Isobels text och verkstad, Piratjanne, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen, Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego, El Rubio talar, Badlands Hyena, Kryptoblogg, En bokmal anfaller, opassande

4 kommentarer:

Marcus sa...

Allra roligast är hur man totalt ignorerat svenska medborgarna, Starkt jobbat av de folkvalda, total ignorans!

Skulle inte alls förvåna mig som det skrivits på flera nyhets sidor att "galningar" ger sig på FRA anställda.

Visst normalt tycker jag inte om uthängningar och i detta fallet har all information inhämtat från FRA's hemsida, eller med hjälp av Google. Knappast särskillt hemligt, och om det är tänkt att vara hemligt så är FRA ett skämt.

Att den nya lagen sen bryter mot vår integritet som står skrivet i svensk lag, det är en annan femma, och inte första gången man hittar på saker från staten som bryter mot vårt lands lagar.

Bloggar som den här ska ha stor elogé.

Radikalen@live.se sa...

Tack. FRA ÄR ett skämt. Som IT-specialist säger jag bara: man skall inte försöka skjuta elefanter med myggjagare.

Anonym sa...

Gör som Oscar Swartz och andra - flagga på halvstång under midsommarhelgen!

Radikalen@live.se sa...

Jag flaggar inte alls, isåfall får det bli Union Jack.

free hit counter script