tisdag 1 juli 2008

Veckans hatobjekt: KO och Konsumentvärket

Varje gång KO och Konsumetverket förekommer i media får jag värk. Huvudvärk. Det hade varit på sin plats att döpa om konsumentverket till "Konsumentvärket". För nåt annat än just huvudvärk åstadkommer dem inte.

Man har flyttat huvudkontoret till Karlstad enligt decentraliseringsprincipen, säkert så att centern skall få vara delaktiga i regeringspolitiken. I och med flytten tog man bort Råd och Rön från verket, något som är konstigt eftersom detta är det enda av vikt för konsumenterna man presterat sen 1972 då verket bildades.
Dessutom passade man på att sparka 60 stycken och nu sitter det 120 stycken högst okompetenta tjänstemän med hjärnor som sparris och bevakar svensk konsumenträtt.

I synnerhet en effektiv struktur a'la (S) -1972,
förgyller tillvaron för alla anställda!


Man har från och med idag en ny generaldirektör för verket som närmast kommer från tingsrätten i Örebro. Han säger i Nya Wärmlands Tidning om det nya jobbet: "– Ja, det var fullt upp med rättegångar, vigslar och annat in i det sista. Men nu är jag här. Och jag slapp ha morgonsolen i ögonen när jag körde hit i morse, säger Gunnar Larsson och skrattar."

Vilken tur att du slapp solen Gunnar, du kanske kan hjälpa verket att se klart i fortsättningen!

Och denne man skall vara generaldirektör? Undrar om man har kompletterat bemanningen med nån hästhandlare från Eslöv, en senildement från Borås, eller t.o.m nån arbetslös f.d riksdagsman?
Vidare säger han: "– Medias bild av tappad kompetens och besvärligheter med rekryteringen stämmer inte längre. Vi har nu en samling duktiga, öppna och positiva medarbetare. Det känns väldigt bra." Hur han nu kan säga detta när han varit på jobbet 1(!) dag är märkligt, i samma artikel sägs också "Så värst mycket tid att grubbla över hur verksamheten kanske borde utvecklas och förändras har han heller inte haft. Han jobbade kvar vid Örebro tingsrätt så sent som i fredags."
Håhåjaja....

Vad sägs om det här:

- KO stämmer vin och sprit för att de delat ut gratis tomteluvor med texten "Explorer".

- KO stämmer internetföretagare med 0,8 promilles klagomål.

- KO stämmer postkodlotteriet. Deras tidning är för "lik en riktig tidning" och vinstchanserna överdrivs.

Otillbörlig reklam, anser KO. Nästa jul tar jag på mig en
halloween-mask och skrämmer barnen istället!


Vad säger man om detta?? Jo, lägg ner skiten eller sätt igång med nåt vettigt.

I fallet med tomteluvorna stämmer ju staten sig själva, iofs. är ju bolaget sålt, men ändå. Suck......

När man läser på SvD.se om internetföretagaren som stäms kan man konstatera att 131 personer anmält företaget som har 150.000 kunder. KO's chefsjurist tycker att "detta är osedvanligt många anmälningar". Men nån fena på matte verkar han inte vara eftersom jag och tillika SvD får det till 0,8 promille missnöjda kunder. Sen tittar jag på sidan (www.fordonsvärderingen.se). Det första som möter mig är en stor text till höger som säger: "Sveriges bästa pris: Beställ värdering online. Svar via SMS + skriftligt intyg för endast 399:-".
Hur någon kan missa en prisinformation som denna är för mig en gåta. Jag vet inte hur många i Sverige förutom KO som har ett IQ lägre än 50 eller lider av nåt förståndshandikapp, men att det skulle vara 0,8 promille låter som en rimlig siffra. Den är nog t.o.m högre.

Sen ger man sig i kast med postkodlotteriet som är en av de största mjölkkorna för svenska staten. Varför då? Antagligen för att man inte har nåt annat för sig. Ingen tror väl på allvar att en tidning med ens eget namn på är en riktig tidning? Man säger dessutom att "lotteriet framställs som att man skulle ha överdrivna vinstchanser". Frågan här är ju hur KO då tycker man skall framställa ett lotteri?

Kanske skall Richard Sjöberg stå i kalsongerna och säga: "Mina kära vänner, ni har endast 0,001% chans att vinna en Volvo, alla de andra snor vi pensionen ifrån!

Vår käre nye generaldirektör har ett digert arbete framför sig i Karlstad, han får nog personligen gå ut och rycka tomteluvorna av folk utanför bolaget. Annars ändrar väl Vin & Sprit texten till "Absolut Tomte" - då borde ju texten passera.

Själv kan Gunnar Larsson ta på sig en luva med texten "Absolut Inkompetent" och glädjas över att han blivit chef för att av Sveriges mest misslyckade instanser!

Läs mer om: ,,,,,,,,,, ,,, , , ,,

Inga kommentarer:

free hit counter script