torsdag 17 juli 2008

Operation märkning

I New York har man den sanslöst goda smaken(!) att märka sina bakelser med antal kalorier för att minska den allmänna fetman. De konditorier etc. som inte följer denna lag(!) drabbas av böter. Jag förvånas över detta faktum och konstaterar att även den svenska modellen har nått över Atlanten. Man riktigt hör kommande motioner från svenska riksdagsmän eka mellan skyskraporna. Just förbud skall ju VI vara bäst på, inte USA. Eftersom vi inte har nån större chans att vinna mer än ett par, kanske tre medaljer i OS kunde vi ju iallafall ha fått ha förbuden i fred.

Att minska den allmänna fetman är ju annars en bra ide'. Jag funderar på hur många människor som dör per år i fetmarelaterade sjukdomar. Betydligt fler än av rökning iallafall. Trots detta frågar inte doktorn när man kommer in med bruten fot: "-Hur många kalorier har du stoppat i dig idag?" Det gör dem om man är rökare: "-Är du rökare? Då måste du sluta!" Sen åker man sist ner i kön på akuten och får sitta där med sin jävla fot i 12 timmar extra.

Och för att inte tala om ozonskiktet. Man har talat om att alla köttproducerande länder släpper ut enorma mängder metan p.g.a att djuren släpper sig. Vad gör överviktiga människor då? Jo, släpper ut mångdubbelt mer metangas än vanliga människor. Detta är ett miljöproblem av ofantligt mått. Snacka om att förpesta luften på mer än ett sätt.

Enligt min logik skulle då alla överviktiga behandlas precis som rökarna - straffbeskatta dem.

Borde straffbeskattas?


Nåt sånt förslag lär vi däremot aldrig få höra av våra politiker, då de flesta som sitter i riksdagshuset sitter likt små feta, övergödda spädgrisar på väg till slakt och röstar igenom dumhet efter dumhet. Undrar förresten om det finns aircondition i Pleni-salen? Enligt en initierad källa är dessutom riksdagshusets restaurang en av de få restauranger som går med vinst i Stockholm nu för tiden. Tittar man sen på satellitbilder över riksdagshuset ser man att det står en massa rektangulära metallsaker runt hela byggnaden. Jag trodde först att det var SÄPO som var igång med ett av sina "osynliga" och intelligenta övervakningssystem. Jag hade fel. Naturligtvis var det KORVGUBBAR.

Annars är ju ide'n om att märka saker och ting alldeles utmärkt. Gärna i kombination med böter. Då blir det klirr i statskassan igen. Dagens goda råd till herrar politiker handlar om vad man skall motionera om till hösten. De behöver ju ta det lugnt nu i semestertider och vila sina små hjärnor inför säsongens betungande arbete.
Dessutom måste vi ju återta vår rättmätiga plats som nummer ett i konsten att förbjuda saker och omyndighetsförklara medborgarna.

1) Räkna ut hur mycket utsläpp av metangas som är tillåtet i förhållande till BMI. Straffbeskatta sen alla med BMI över det normala och lägg det på kommunalskatten.

2) Märk alla matvaror med en liten tryckkänslig knapp, som när man trycker på den säger t.ex: "-Den här varan innehåller 435 kalorier och skall bara ätas av icke-fetknoppar." Affärer som inte följer detta skall naturligtvis ha böter.

3) Tillsätt fetma-poliser som bokstavligen skall jaga medborgarna. Ser dem t.ex. en fet kärring på ett konditori skall dem jaga henne tills de kalorier hon stoppat i sig försvunnit.

4) Inför en motbok på mat baserat på kalorier. I denna fråga kan man konsultera Torsten Bengtsson och Gudrun Schyman. Äh fan, Gahrton kan ju få vara med också, han behöver en motbok - men inte i affären.

5) Ta bort alla offentliga toaletter. Då vågar folk inte äta när de är ute på stan, i och med att det inte finns nånstans att skita = smalare befolkning.

6) Tillsätt en matombudsman som i sin tur skall tillsätta matarbetsplatsombud. Har man en kontrollant på alla arbetsplatser som kontrollerar så att arbetarna inte har onödigt många kalorier i lunchboxen så blir dem både effektivare - och smalare.

7) Förbjud alla med ett BMI över det normala att visa sig offentligt. Det trasar sönder moralen hos oss andra.

8) Ta bort skollunchen. Den fyller ändå ingen funktion eftersom barnen inte får äta sig mätta och den inte innehållit nåt energigivande sen 1974.


Läs mer om: ,,,,,,,,, ,,,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt inlägg! Vågen går bland gubbarna...

Radikalen@live.se sa...

Tackar som bugar, härmed låter jag hälsa att Mj Kronwräcks öden kommer att följas med största intresse. Vem vill väl missa detta?

free hit counter script