fredag 18 juli 2008

Leve morsorna!

Genforskningen går framåt och så gör läkekonsten. Förutom att man nu kan byta ut i princip alla kroppsdelar som finns, med undantag av den som verkligen borde bytas ut hos somliga - hjärnan - skall nu kvinnor upp till 100 år kunna få barn. Enligt min matematik skulle man ju då kunna ha barnbarn som är äldre än sina barn, och t.o.m barnbarnsbarn som är äldre än ens barn. Om då ens barnbarnsbarn skulle få för sig att gifta sig med ens barn, skulle då detta vara inavel?

Om man nu ser det hela i ett vitt perspektiv och säger som så att:
En kvinna får första barnet när hon är tjugo, som sen i sin tur också får barn när hon är tjugo. Detta barn gifter sig sedan med kvinnans andra barn som hon fått när hon var 60 och de får ett barn tillsammans. När detta barn är 20 föder då den ursprungliga kvinnan ytterligare ett barn som sen gifter sig med sin systersysterson. Vad får då det nyfödda barnet för släktrelationer?

Men en sak är säkert - det blir jävligt kul på släktträffarna!

Annars kan man väl tycka att om Nils Poppe kan sprida sin säd vid 70-års ålder, så borde väl kvinnorna få lov att reproducera sig i rättvisans namn. Att det sen inte blir så kul för barnen att släpa med sig mamma i rullstol och med kateter till skolan är ju en annan sak.

En annan möjlighet vore ju att avla fram ett par Madonnor till, eller varför inte ett par Mona Sahlin, Tiina Rosenberg eller Kristina Lugn. Man har ju iallafall hundra år på sig om man nu lever så länge.

Jag misstänker dock starkt att deras gener inte låter sig reproduceras i första taget, eftersom de måste vara av en helt osannolik blandning!


Läs vad AB skriver i ämnet.

Läs mer om: ,,,,,,,

Inga kommentarer:

free hit counter script