lördag 5 juli 2008

KO jobbar för fullt i sommarvärmen!

KO's nye chef Gunnar Larsson har haft en hektiskt vecka. På annan plats i min blogg har jag skrivit att man stämt både jultomtar, lotterier och företagare som syndat obetydligt. Sedan Gunnars tillträde i måndags fortsätter KO skjuta skarpt. Vad sägs om detta:

Känguruman delade ut askar åt spritföretag - förbjuds

Enligt DM skulle en man utklädd till känguru delat ut gratis tablettaskar med spritreklam på i Stockholms tunnelbana. Ägarna av företaget bakom reklamen stäms nu vid vite av hela 200.000 att upphöra med sin verksamhet. Jag skrattar återigen åt denna myndighets fabulösa försök att åstadkomma nåt vettigt. Om man nu skärskådar det hela lite inser man att:

a) 200.000 vid vite är inget straff, det är en löjlig summa för ett företag att betala för en marknadsföring som genererar det tiodubbla. I detta fallet tar man väl bara nån A-lagare som får hoppa runt lite i tunnelbanan och dela ut tabletter mot att han efter arbetsdagens slut får provsmaka företagets produkter.

b) Naturligtvis ändrar företaget sin marknadsföring efter detta och låter en gris dela ut tabletterna i fortsättningen. Naturligtvis med en skylt på magen - "KO lät mig inte vara känguru"

c) KO och IOGT-NTO är i maskopi. Om man skulle samköra deras medlemsregister skulle man nog se många likheter. Vem har förresten sett en skandal med KO och alkohol? Typ: "Rattfull KO-anställd körde omkring med tomteluvor märkta Explorer i bagaget". Nä, alkohol och politik brukar gå bra ihop, men inte i fallet KO.

d) Det är inte en slump att KO numera ligger i Värmland. Där är man van att både jaga varg och annat villebråd. Undrar hur man skall bära sig åt i fallet med kängurun? Skall KO's Värmländska specialkommando med Gunnar i spetsen ge sig ut på kängurujakt i tunnelbanan om verksamheten inte upphör? Kommer man att använda älgstudsare eller paintball?

Nä, jag skriver återigen: Gör nåt vettigt - eller lägg ner skiten!

Läs mer om: ,,,,,,,,,, ,,, , , ,,

Inga kommentarer:

free hit counter script