onsdag 2 juli 2008

6,6 miljoner flugor kan inte ha fel!

"Lille Fredrik tar upp modellen av en svensk stridsvagn och skjuter först ned menige Örnfjäder, sen korpral Karl Sigfrid och löjtnant Federley i en improviserad krigsrätt i det egna förbandet på sin lekmatta i sitt rum. Lille Fredrik är skitförbannad. Idag fick han inte leka med dem stora grabbarna. Georg, den största av dem hade sagt: "-Du, min lille vän, är ju inget att ha om det blåser kallt från öster, du klarar ju inte ens av att hålla dina mannar i schack. Du fick glass av mig och jag har inte fått nåt tillbaks än". Just det här med de stora grabbarna retar Fredrik enormt. Han har inte vågat säga nåt till pappa Folke(t), han vet att han skulle trösta Fredrik och säga: "-Men lille gubben, du har ju alltid oss här hemma att bry dig om, vad skall du med såna taskiga kompisar till?". Fredrik skiter i vad farsan säger. Han VILL vara störst, bäst och vackrast. Han tänker att han nog skall visa dem.

Fredrik har en plan. En mästerlig och genialisk plan, iallafall enligt honom själv. Fredrik har i hemlighet monterat en mikrofon i föräldrarnas sovrum med en tillkopplad bandspelare. I natt skall han spela in dem, och sedan spela upp resultatet för Georg. Han vet hur det brukar låta i föräldrarnas sovrum och tvekar inte en sekund på att han skall bli tagen till nåder igen i de stora grabbarnas sällskap.

När mamma Svea kommer och kallar honom till bords, svarar inte Fredrik. Han tiger stilla som muren. Fredrik skall minsann visa sitt missnöje med sina föräldrar. Skit samma vad det kostar, för Fredrik är en liten grinig surpuppa. Pappa Folke(t) säger till Fredrik: "-Men lille vännen, du kan ju leka med din syster Mona och din kusin Maud. Det är ju alltid kul med tjejer!". Fredrik vill inte, vill inte, VILL INTE !!!!

Fredrik äter inte sin mat och hoppas att föräldrarna skall förstå varför han är sur, men de ignorerar honom totalt. Fylld av hämdbegär lägger så Fredrik häftstift i pappas skor och byter ut mammas p-piller mot alvedon. Han skall minsann visa dem!

Nästa dag har Fredik utegångsförbud, men smiter ut genom balkongen när hans moder Svea lagar hemlagade köttbullar. Han träffar Georg nere på gatan och talar ivrigt om vad han har på den medtagna bandspelaren. "-Coolt, tycker Georg, får höra!" Fredrik sätter på bandspelaren och de lyssnar tillsammans en stund. Inget annat än pappa Folke(t)s snarkningar hörs. Nu blir Georg förbannad. "-Och du slösar med min dyrbara tid på detta viset! Nu får du ALDRIG vara med oss och leka igen!"

Fredrik går hem och finner sitt rum igenbommat. Mamma och pappa sitter och pratar med Fredriks farbror Onkel Sasja. De har plötsligt bestämt att han skall få bo där ett tag. Lyder man inte sina föräldrar kan det bli så här, säger moder Svea. Fredrik förstår fortfarande inte att han gjort nåt fel och har än idag inte förstått mer än att det är jävligt mycket kallare i Sibirien än i Stockholm!


Vad är då sensmoralen med detta kåseri? Jo, för att uttrycka sig lite bibliskt: Ät inte upp den hand som föder dig!

Detta skriver jag idag därför att det är precis vad våra politiker gör just nu, äter upp den hand som föder dem. Trots 6,6 miljoner mailprotester, halva befolkningen i uppror, första plats på debattsidor och media vägrar statsminister Reinfeldt och hans regering att inse fakta: Svenska folket vill INTE ha FRA-lagen!

Rick Falkvinge har många poäng när han blir utfrågad i Expressens chatt. Hans motiv som företrädare för Piratpartiet lämnar jag okommenterat. Synd är att hans trovärdighet påverkas av detta faktum, men det gör inte chatten mindre läsvärd.

Expressen har saken till ära öppnat en hel avdelning tillägnad denna fråga, också deras motiv kan man ju ifrågasätta. Vad jag saknar i debatten är en stark man från näringslivet typ, som kan slå näven i bordet och tysta okunniga politiker en gång för alla. För garanterat är kunskapen i detta ämne större hos motståndarna än hos företrädarna.

Våra riksdagsledamöter skulle inte ens märka att de var buggade om man så hängde en mikrofon i vardagsrummet framför porträttet av svärmor!

Så illa är det. Tyvärr fyller Expressens mailkampanj ingen större funktion mer än att än en gång visa folkets missnöje. En tanke som har slagit mig är att om inte de andra barnen kan få lille Fredrik på plats, kanske farsan kan det. Dvs. EU. Om alla skulle skicka sina mail till EU-parlamentet istället och kräva att få veta varför dem är avlyssnade enligt paragraf 13 i EU's stadgar, skulle detta kanske ta skruv, och lille Fredrik skulle bli uppläxad. Vem vet?

Själv fortsätter jag kryptera och skiter egentligen i vilket, men så har jag min egen filosofi som ingen riksdagsledamot på denna jord kan ändra på!

Bloggar/artiklar: Expressen chattar med Falkvinge, Anne Rambergs läsvärda artikel, opassande, Henrik Alexandersson, Anna Troberg, Jinge, SvD

Läs mer om: ,,,,,,,,, ,,,,

Inga kommentarer:

free hit counter script