måndag 7 juli 2008

Radikalen och Kvinnorna (uppdaterad)

Idag diskuterar jag ett av mina favoritämnen: Kvinnor. Dessa mystiska varelser verkar vara en ras för sig. Jag inser nu efter sju sorger och åtta bedrövelser att jag aldrig kommer kunna förstå en kvinna. Varför då? Jo, av den enkla anledningen att de säger en sak och menar en annan. Låt mig ta några exempel som tar kål på de flesta myter rörande detta ämne.

a) Kvinnor värderar alltid ärlighet när de söker efter en man. Dessutom skall han ha god hand med barn och hjälpa till att bära den stackars kvinnans börda. God ekonomi är också en fördel. Jag uppfyller alla de här kriterierna - jag har tagit hand om mina barn sen dem varit små utan i princip nån hjälp alls, jag är ärligheten själv och säger alltid vad jag menar/tycker + att jag tjänar pengar. Men träffar jag några kvinnor som uppskattar de här egenskaperna. Svar nej. De tycks av nån märklig alltid föredra nån hjärndöd typ med utseende som en halv apa och förstånd som en hel, nån kriminell elak jävel typ Valjakkala eller Flinck alternativt nån machotyp som fullständigt skiter i sina kvinnor och är otrogen hela tiden och slår dem. Sen går dem med i grupp 8 eller FI och klagar på männen. What?

b)Kvinnor säger att det inte spelar nån roll om mannen har barn. Det gör det inte heller, så länge han inte har dem mer än högst varannan helg. Sen blir kvinnan svartsjuk på barnen eller vill inte inleda ett förhållande för att hon då plötsligt måste ta hänsyn till mer än en. Däremot skall mannen acceptera kvinnans barn från ett tidigare förhållande, hur jävliga och ouppfostrade de än är. Snacka om jämnlikhet.

c) Mannen skall överge sitt liv, hem, kamrater, arbete etc. för att skapa ett nytt liv tillsammans med kvinnan, men hon kan inte ens tänka sig att flytta en tvättid för att förhållandet skall fungera. Är det nån som har hört om en kvinna i medelåldern som gett upp en enda tum av sitt nuvarande liv till förmån för ett nytt?

d) Kvinnor vill ha män de kan prata med. Om känslor och allvarliga saker. Detta har jag aldrig haft problem med, men när det kommer till kritan finns det sällan nåt att diskutera eftersom 99% av alla kvinnor styrs av det praktiska tänkandet och inte det känslomässiga. Trygghet är för en man att ha någon att lita på, för en kvinna är det att ha pengar på banken och någon att ha sex med så väninnorna inte tror att hon är frigid.

e) Kvinnor uppskattar män med personlighet och humor. Det gör dem inte alls säger jag, de uppskattar män UTAN personlighet och jag har träffat väldigt få kvinnor som ens kommit i närheten av att uppskatta humor. Däremot uppskattar dem dyra viner, vackra kläder OCH sex när dem är på lyran.

f) Kvinnor vill ha en man att "mysa" med. Jaha, om uppfattningen är att man myser när man tittar på 42:a avsnittet av Dallas i repris eller Sex and the City samtidigt som man kan be nån att hämta godis, så man slipper göra det själv, då håller jag med om att kvinnor vill mysa. Inte annars.

e) Sex är viktigt för kvinnor över 30. Javisst, det är det säkert - men knappt nån av dem vet hur man bedriver denna verksamhet, utan ligger som döda sillar på en gammal trålare i Bohuslän. Sen skyller dem på männen istället och springer och köper latexprodukter samt skickar männen till sexpsykologer. Alternativt går dem över till det egna könet och står och skriker ikapp med Tiina Rosenberg.

f) Män skall kunna "behandla" en kvinna. Behandlar man en kvinna med respekt och visar lojalitet får man oftast ingenting tillbaka. Däremot brukar hon hitta nån annan som är mer "spännande" än en själv. Bättre är att bete sig som ett svin, vara otrogen och allmänt jävlig. Då tror kvinnan att hon har konkurrens och är plötligt hur lojal och trogen som helst.

g) Trohet är nåt som de flesta kvinnor skriker högst om. Varför vet jag inte, alla kvinnor jag känner eller har varit tillsammans med har varit otrogna minst en gång. Möjligtvis med undantag av min mor, men hon tillhör ju inte denna generationen, och fan själv vet om inte hon också varit det. Napoleon sade en gång i tiden: "-Alla kvinnor är luder, men min mor var också en kvinna". Vad han menade med det, kan man ju spekulera i. Nä, vill man ha en trogen vän får man köpa sig en hund.Att träffa en kvinna idag på ett normalt sätt är nära nog omöjligt om man inte vill gå på dansrestaurang, supa sig full och ljuga om sitt liv. Alternativet är att försöka hitta nån på nätet. Inte heller detta är nåt vidare, eftersom de som finns där, verkar vara de som "blivit över", dvs. de som inte ens skulle ha en chans att ragga upp den fullaste killen på dansrestaurangen ens. Jag vill inte tillbringa resten av mitt liv ihop med ett överviktigt godisätande sjukvårdsbiträde, nåt frisksportande freak som hänger på gym hela dagarna, nån förtidspensionär med alkoholproblem eller en kvinna vars intelligens knappt överstiger min kanins. Dessa finns det gott om på nätet, inget fel på dem om det är så man vill ha det, men jag tror dessa kommer förbli ensamma eftersom ingen av mina bröder i ensamheten heller vill ha dem.

Det är inte konstigt att många svenska män åker till Thailand. Själv har jag aldrig varit där, men jag förstår. Många av dessa kvinnor har säkert det som den svenska kvinnan saknar. Dessutom behöver man antagligen inte spendera en mindre förmögenhet eller en massa tid på att försöka göra en kvinna nöjd som aldrig blir det iallafall.

Svenska kvinnor idag har en unik postion i samhället. Vill de ha en man eller sex, så är det bara att vraka och välja. På med lite läppstift, parfym och piffa till håret samt sätta kurs på närmsta krog/restaurang. Vi män är inte i den positionen, vi slåss med de 40 andra ensamma männen om samma kvinna och vinner oftast aldrig. Det är inte konstigt att självmordsfrekvensen hos ensamma medelålders män är hög. Varför diskuterar men inte jämnställdhet på detta området istället? Den andra diskussionen har vi män hört till leda, och trots att vi för länge sen anpassat oss får vi höra den gamla jukeboxen spela igen. Malande och malande....

Jag vill inte leva resten av mitt liv ensam, men om jag får välja mellan att bli sviken, utskrattad, förödmjukad dagligen, ha dålig sex och prata med en sparris är valet inte så svårt.

Nu letar jag vidare efter en intelligent, ärlig, trogen kvinna som har empati och vill nånting med sitt liv.

Jag har inga större förhoppningar om att finna någon, eftersom jag hittills aldrig träffat nån, men skulle nån mot förmodan känna sig träffad, lämna mailadressen!

Läs mer om: ,,,,,,,

5 kommentarer:

Duke sa...

Fan du träffade denna jävla sanning på pricken.

Godiva sa...

Ha ha! Vilket ambitiöst inlägg! Första gången här, verkar lovande... lagom vasst och lagom mycket att störa sig på!

Och det här inlägget var ju lite som klassikern med mannen som säger "... jag har ett problem, jag kan inte få orgasm..." Klart man /kvinna känner sig manad att bevisa motsatsen ;-)

Radikalen@live.se sa...

Välkommen att försöka...bevisa motsatsen alltså. Klart som fan att mannen inte kan få orgasm. Har du sett nån fiskare som har fått orgasm över dagens fångst nån gång???

Marie sa...

Hej Där!
Ge inte upp din dröm om den kvinnan som är som du vill ha henne, jag vet att hon existerar. För jag existerar, humor, gillar S.. , vill ha mannen som han är, man kan inte gilla allt annat runt honom, man ska bara älska honom som han är utan att göra om honom. Man får väl jämka där man tycker olika. Eller?
L

Radikalen@live.se sa...

RE:Marie. Aaah, äntligen nån som kan läsa mellan raderna :-) Visst är det som du säger, den inställningen har jag också! Vi kanske har annat gemensamt också, mailadressen är radikalen@live.se.

free hit counter script