fredag 30 maj 2008

Vem är indianerna? Vi eller invandrarna?

I denna underbara sommardag, som vi bara brukar få ett par av varje år, funderar jag på indianer. Som f.d medlem av Svensk-Indianska förbundet, är jag tämligen insatt i indianernas historia. Under kolonisationen av Amerika lyckades vi stolta europeer bokstavligen slakta 20 miljoner indianer samt ta deras mark och förstöra deras kultur, detta bara i Nord-Amerika. Detta gör man idag spelfilm om och kallar det "How the West was won". Väldigt ädelt och patriotiskt, för dem som lever i en nation man stulit.

Parallellt med detta målar man så upp en bild av Adolf Hitler, som historiens störste skurk, trots att han de facto "bara" tog livet av 6 miljoner judar. Sen gör man det en gång till - slänger ut palestinierna från sitt eget land/gör dem till fångar i reservat i Israel. Detta är en taktik man använt sedan indianerna. "-Det funkade bra då, vi gör det en gång till!" Försvara Adolf Hitler kan man naturligtvis inte, med mindre man har svår syfilis som honom, eller har rakat bort håret och samtidigt hjärncellerna. Men onekligen är det en intressant jämförelse. Att man annekterar ett område och sedan ger bort det utan vidare till ett folk som inte bott där sen Jesu födelse, vittnar om att man inte lärt sig ett dugg på resans gång.

Vad rör det oss i kära gamla Sverige då? Jo, nu kommer vi till pudelns kärna:

Idag har vi samma situation i Sverige som i 17-1800 talets Amerika. Invandrarna väller in, men nu sitter VI plötsligt med trumf på handen. Det gjorde inte indianerna. Dem fick vackert sätta sig i sina reservat för att överleva och har än idag knappt fått nån upprättelse. Idag är det vi som bygger reservaten. I dagens Sverige heter dem Rinkeby, Rosengård och Bergsjön. Frågan här är ju uppenbar:

Är det vi eller invandrarna som är indianer ?

Och kommer det att gå som i USA eller i Israel? Dvs. kommer man ta till våld till slut, för att försöka utrota motparten? För rätt som det är kommer vi att sitta med två sorters medborgare i detta land, de infödda och invandrarna. Iofs. är ju situationen redan så, men de infödda är fortfarande i majoritet.

Sug på den karamellen, herrar och damer politiker. Vad vill vi ha för samhälle i framtiden?

I mina ögon bör följande göras:

* Sverige skall sluta leka världssamvete och minska invandringen och istället hjälpa människorna på plats. Detta tjänar alla parter på, då människorna slipper bli missanpassade och kan vara med i återuppbyggnaden av sitt land, när denna dag kommer.

* De som vi tar emot i detta land skall vi ge samma förutsättningar som de redan infödda. M.a.o borde man satsa ännu mer pengar på integrationen. Prioritera kvalitet framför kvantitet. Och sluta dumpa invandrarna i förorterna samt jämna dessa med marken.

* Vi borde sätta press på våra grannländer och tvinga dem att vara med att dela bördan. I dagsläget är det bara Danmark som tar en liten del jämfört med vad vi gör. Norge och Finland finns knappt på kartan.

* Vi måste ändra i våra bidragssystem. Kräva en insats för de pengar som delas ut. Dels för att få tyst på "Svensson", som tror att alla invandrare lever på bidrag, men främst för att de som kommer hit skall få en bra start.

* Vi måste framför allt satsa på andra generationens invandrare (dvs. barnen till invandrarna) och integrera dem. Det är inte de som flytt hals över huvud hit som är problemet, utan problemen kommer med deras barn som känner sig rotlösa och utanför i vårt samhälle. Undantaget de fåtal kriminella och lycksökare som lyckats ta sig hit. Även här råder det en missuppfattning - att alla invandrare är kriminella.

* Vi borde tvinga alla motståndare till invandringen att semestra i Bagdad eller Beirut. Då kanske vi kunde få en större förståelse.

* Nyckeln till det hela är decentralisering. Här kan centerpartiets gamla tes för en gångs skull vara till nytta. Sprid ut alla invandrare över hela Sverige och ge dem möjlighet att bo var dem vill.

* Informera alla som kommer hit om vårt land. Man kanske t.o.m skulle skicka alla på en studieresa genom vårt avlänga land? Många invandrare jag känner har aldrig varit norr om Eslöv. Vilket dem iofs. delar med många skåningar, som av någon märklig anledning aldrig varit i huvudstaden eller ens i Göteborg.

Härmed skickas budkaveln vidare, till dig som läser detta och alla våra kära politiker:

Låt inte invandrarfrågan bli en smärtsam process som delar landet, utan ta ditt/ert ansvar!

Läs mer om: , , , , ,

2 kommentarer:

Eme sa...

Bröderna Schulman har jag nog inte mycket till över för jag heller!
Gillar inte alls deras mediakåtaatityd alls...

Radikalen@live.se sa...

Ooops, nu kommenterade du fel inlägg. Men det gör inget, dem kan få en känga här med !

free hit counter script