tisdag 27 maj 2008

NORDEA + Systemet = SANT

Idag fick jag en förträfflig ide' i mitt radikala sinne. Varför sålde man inte systemet till NORDEA istället? Att sälja av alla statliga bolag har ju varit en trend ända sen Göran Persson-tiden. Socialistiskt eller ej, men så är det.

Följdaktligen har jag de senaste åren fått köpa förpackningar till mina paket på ICA, frimärken i närbutiken och sen skicka dem via postens tidigare utlämningsställe. För att göra förvirringen total, HÄMTAR man paketen på ICA utom när det är REK eller stora försändelser. Då hämtas dem på utlämningsstället.

Detta förfarande ligger helt i NORDEAS strategi, eftersom man egentligen inte vill ha några kunder. Posten köptes nog som en post att skriva av vinsten mot i bokföringen. Nu skall man dessutom äntligen stänga Svensk Kass(a) Service i oktober. Då kommer man tvinga pensionärer, allmänt otekniska människor m.fl att använda internet istället. Hur dessa skall kunna skaffa Bank-ID, logga in och ut etc. är för mig en gåta. Alternativet blir att gå in på sin bank. Om man nu blir insläppt.

Nu gör man samma sak med Systembolaget. Säljer ut det. Om man nu tänker sig att man hade sålt systemet till NORDEA istället skulle naturligtvis alla butiker avvecklas, men Svenska Staten skulle i sin strävan att behålla den uråldriga alkoholpolitiken inte tillåta att man sålde vin på Konsum. Då skulle NORDEA vara tvingade att sälja sprit på, ja just det, postorder!

Nu skulle då en renässens för alla brevbärare uppstå och deras jobb skulle bli meningsfullt igen. Förr i tiden var brevbäraren en viktig person som t.o.m bar kungens sigill. Idag kör de omkring i pyttesmå miljöbilar och delar ut reklam samt en och annan räkning som de skickligt stoppar in i mitten av hela bibban, i brist på annat att göra. Med denna lösning skulle man råda bot på tristessen:

"-Kalle, kör du ut 10 lådor öl till Brogatan. -Javisst, det skall bli mig ett nöje, de brukar vara frikostiga och bjuda på ett par, hehe"

Vi skulle få en massa glada och trevliga brevbärare som vinglade omkring på sina cyklar i rusningstrafiken, skrikandes "Ur vääägen! Här kommer tankbilen!"
Gatukontoret kunde bygga en gräddfil för brevbärare och alla bilister skulle börja cykla för att ta sig in i den åtråvärda filen.

Man skulle till och med kunna ha dygnet-runt-betjäning. Naturligtvis mot NORDEAS 50 kronors-avgift eller mer, som dem envisas med antingen man tar ut eller skickar pengar. Att vara brevbärare skulle plötsligt bli ett högstatusyrke med goda förtjänstmöjligheter samt en trevlig arbetsmiljö. Hur många super på jobbet och dessutom får uppskattning för det?

Jag tänker mig en gymnasielinje där eleverna redan tidigt får lära sig cykla med nån promille innanför västen, skydda sin värdefulla last med liv och lem, och träna upp sin alkoholtolerans i 3 år innan man släpper ut dem på fältet. Naturligtvis skall det krävas minst 4 år på högskolan för att hantera värdefulla transporter av årgångsvin och dyra whiskysorter samt konjak. Staten får sedan in pengar genom lånen hos CSN, samt att straffbeskatta cykeldäck. Smärtgränsen på alkoholen är ju redan nådd, och man kan ju inte låta brevbärarna köra bil, hemska tanke.

Vad säger nykteristerna då? Dem ber Christian Clausen på NORDEA,
dra åt h-e. För det första är ju NORDEA inte ett statligt bolag, för det andra ägs det ju av utlänningar.

Christian Clausen, VD på Nordea


Drömmen hos de Svenska barnen i framtiden är inte att bli brandman eller polis:

Pappa, jag vill bli brevbärare !!

Läs mer om: , , , , ,

2 kommentarer:

Ninja sa...

Lustigt att du nämner det i socialistiska sverige onämnbara... nämligen att någon annan än djävulens hejdukar (moderaterna) säljer statliga bolag.

I vårt avlånga land skall det klagas på borgarna oavsett vad de gör medans man i alla fall skall tiga eller i bästa fall hylla sossarnas klavertramp.

Radikalen@live.se sa...

Onämnbart eller inte. Vet inte varenda intelligent människa att det borgerliga blocket har samma politik som sossarna och vice versa. Det är väl bara sakfrågor och nivåer på olika ersättningar man är osams om. SOS säger jag. Same Old Shit i ny förpackning. Politiskt obunden som jag anser mig vara drar jag mig inte för att kritisera både den ene och den andre. Men i sak tycker jag nog du har rätt, klaga på sossarna får man ju inte, då blir folkhemmet förbannat, men det var ju faktiskt Göran Persson som började sälja ut statens tillgångar. Varför man säljer ut de med vinst är obegripligt i mina ögon, det är ju knappast nån socialistisk princip i alla fall.....

free hit counter script