fredag 23 maj 2008

Syrenerna blommar

Kl 06:40 och syrenerna blommar. Sitter i sommarkontoret på verandan med bärbara datorn, en kanin och ett halvfärdigt trädgårdprojekt. Reflekterar över hur vackert livet egentligen är och vilken tur vi har som bor i Sverige. Trots höga skatter, en kung med lässvårigheter, Mona Sahlin, bensinskatt, omöjliga regler för småföretagare, tv-monopol, invandrarproblem etc. inser jag att jag inte skulle vilja bo någon annanstans. Inte just nu iallafall.

Vi har ju alla ett val. Kanske det är det som är demokrati? Att kunna välja. T.o.m Ahmed från Rosengård eller Bängan med 2 alkoholiserade föräldrar kan ju välja. Sure. Vill man bli läkare eller advokat, går det. Det hela handlar om vilja, och att kunna välja. T.o.m i demokratins hemland over-there är det svårare att välja än i Sverige. Sen hade ju allt kunnat vara ännu bättre. Människans strävan över att uppnå en perfektion slutar ju aldrig. Men det får man leva med. Världen blir inte perfekt. Hur vi än bär oss åt. Men idag är jag i varje fall stolt över att vara Svensk och leva i det här landet, imorgon är ju en annan dag.

Jag har placerat min blogg i Dalby på bloggkartan.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snart slår Ahmed från Rosengår tillbaka. Han tågar rakt in i Riksdagen med sitt muslimska parti. Den dagen blir det riktigt spännande. Eller det kanske blir så att Syrianerna blommar. Då blir det åka av. Sverige är ett spännande land. Därför flyttade jag hem. Nu ska jag kolla var Dalby ligger. /Bling

Radikalen@live.se sa...

Visst blir det spännande! Skulle nog påstå att det redan ÄR spännande. Jag kan riktigt se framför mig hur det syrianska prästerskapet gör upp handgripligen med våra kristna dito påhejade av sina supportrar. Naturligtvis får vi sedan bli tvåspråkiga, införa dödsstraffet igen, avskaffa busskorten eftersom det inte går att identifiera nån med huckle, utlysa en nationaldag för Mohammed och borra olja i Bergslagen. Alternativet torde vara att aktivt rasera den eländiga invandringspolitiken vi har idag, och ge de som kommer hit en ärlig chans istället för att dumpa dem i Rosengård eller Rinkeby. Då får vi en integration som fungerar och alla kan känna sig som likvärdiga medborgare. Jag hävdar fortfarande att Ahmed har ett val, men att vi är för dåliga på att berätta om möjligheterna att välja.

free hit counter script