söndag 25 maj 2008

Svågerfestivalen

Eftersom alla bloggar om schlager idag, gör jag således detsamma.
Såg omröstningen av årets hype nr. 2 igår. Schlagerfestivalen. Utan att ha sett ett enda bidrag förutom Sveriges, var det inte svårt att gissa vem som röstade på vem. Det största misstaget man gjort i denna stereotypa tävling var när man lät folket rösta.
Nä, jag säger som Sten Broman:

"-Vi musiker tror att folk är dumma, men det är inte sant. De är mycket dummare än vi tror!"

Men det finns en lösning för Sveriges del så att vi åter kan komma på prispallen:

Upplös nationen och skapa 21 länder baserade på landskapen. Sen kan alla rösta på varandra. Alla får vara med utom Stockholm, eftersom skivindustrin ligger där, och dem bara skulle försöka muta de andra i alla fall, samt Bert Karlsson.

Tänk vad roligt det skulle bli! Hela media skulle leva upp. Dalsland skulle få en Tv-kanal, Närke en tidning värd namnet, alla lokalradiostationer skulle börja sända lokala nyheter istället för strömlinjeformade program styrda uppifrån och hela konfektionsindustrin skulle få ett lyft i samtliga landskap. Och då har vi inte talat om spin-off effekterna.

* Vi skulle få sanslöst billig sprit. Alla landskapen skulle priskriga och Norrbotten skulle vinna eftersom man redan nu har störst antalet hembränningsapparater per capita.

* Bensinen skulle bli snorbillig.

* Turismen skulle öka. Alla skulle köra Sverige runt i jakt på sprit och bensin.

* Vi skulle uppleva en decentralisering utan dess like när landskapen får bestämma sina egna skatter och centerpartiet skulle jubla.

* Alla barn skulle lära sig svenska kartan ordentligt eftersom det plötsligt skulle vara 21 flaggor att hålla reda på. Skolmaten skulle dessutom förbättras utom i Arlöv, där man egentligen inte har råd med sån lyx.

* Vi skulle få en massa intressanta namn på politikerkartan. Vad sägs om Lasse Brandeby i Göteborg, Ulf Lundell på Gotland, Kikki Danielsson i Värmland, Kungen i Stockholm, Hans Scheike i Kopparberg och varför inte Kristi Brud i Uppsala?

Möjligheterna här är oändliga. Låt oss göra slag i saken !!!

Upplös nationen så vinner vi Schlager-EM nästa år !


Läs mer om: , , , ,

4 kommentarer:

Ninja sa...

Verkar som att du har lösningen. Det värsta är dock att det verkar som att du suttit på den ett tag utan att dela med dig. Men men bättre sent än aldrig heter det ju.

Radikalen@live.se sa...

Problemet är att hitta ett parti som vill framföra denna åsikt i riksdan. Skånepartiet hade säkert ställt upp, men Herslow har varit pinsamt inaktiv sen han åkte dit för rattfylleri......Sjöbopartiet är ju också ett alternativ, men då skall dem väl dela Sverige i 22 stater istället, varav Sjöbo då skall vara en egen. Får fundera på den här karamellen lite till....

Jan Jävulbock sa...

Då går alltså 2010 års festival i Kiruna, eftersom Lappland vann den året innan.

Radikalen@live.se sa...

Ja, just det ! Och skulle inte Lappland vinna 2009, kan vi ju ha festivalen där ändå för att postumt hedra Thore Skogmans minne eller nåt. Men det är å andra sidan ett hårt slag för samerna. Renarna emigrerar nog till Norge eller Finland, i alla fall om de får höra bidrag liknande Tysklands i år.

free hit counter script