fredag 23 maj 2008

Fotbolls-EM. Dags för årets Hype!


Nu börjas det igen.....

Lille Lasse 5 år tittar upp på farsan iklädd en blå-gul dräkt och säger: Skall jag spaka den ?? Han menar naturligtvis bollen. Just idag går en massa pappor omkring med sina små barn och intalar dem att Sverige är bäst i fotboll, "Vi spelade minsann VM final 1958 mot Brasilien, okej, vi förlorade med 5-2, men vi var i alla fall i final."
De talar inte om att Sverige sedan dess inte vunnit ett enda stort mästerskap och att Lars Lagerbäcks landslag inte heller i år kommer att göra det.
Lille Lasse har nu hunnit bli 40. Han säger till Lille Olle. "Vi spelade minsann VM final 1958 mot Brasilien....." Om 200 hundra år kommer man fortfarande säga samma sak.

Vad är det med fotboll som kan få oss män att bete sig som fullständiga idioter? Jag menar, mammorna springer inte omkring med sina barn i Annika Sörenstam-kläder eller Ulrika Knape-baddräkter. Eller åker 60 mil till Stockholm bara för att få slåss med AIK-fans och supa.

Kanske är det jakten på bollen? Nåt slags nedärvt genetiskt beteende som har med stenåldern att göra. Slå kvinnan i huvet med en träklubba och släpa in henne i grottan, sen sticker man på jakt. För jagar bollen gör man ju i fotboll.
Kanske bollen symboliserar nån sorts längtan efter kvinnobröstet? Den har ju slående likheter med både Carolina Gynning och Britney Spears, och dem kan man ju inte sparka på, eller släpa in i grottan hur gärna man än skulle vilja. Då blir det 2 år på Tidaholmsanstalten.

Och hela media hypar på. Nu kommer vi få läsa i sportbilagorna allt om landslaget. Vi kommer få läsa om Henke har en fis på tvären, eller om Lagerbäck springer med Österikiska fnask i alptopparna som sin föregångare, Andreas Isakssons mentala hälsa, materialarnas favoritförband och annat viktigt i sammanhanget. Hela Sverige och Media tror: "Den här gången kan vi minsann vinna" Det hela kommer naturligtvis sluta precis som vanligt: Sverige blir utslaget och Lagerbäck försvarar sig med att Sverige har 8 miljoner invånare och Tyskland 80. Alltså har vi inte chans eftersom grundförutsättningarna saknas. På 80 miljoner borde det ju rent statistiskt finnas 10 Zlatan.

Varför inte ta på Lille Lasse en hockeydräkt? Eller tenniskläder, ge honom ett pingpong rack, en golfklubba, curlingskor eller ett par skidor? Media målar upp Fotbolls-EM som en nationens angelägenhet som måste bevakas till varje pris. Skall man nu vara stolt över de idrottsliga framgångarna som finns i detta land, så skall definitivt inte fotboll vara på den listan.

Visa i TV när Lille Lasse och hans 5-åriga kompisar spelar istället. Detta har betydligt större underhållsvärde än att se herrarna i landslaget spela 0-0 mot Elfenbenskusten eller nån annan bananrepublik.

Fokusera på det som vi är bra på i detta land. Ishockey, pingis, tennis etc. Då kan vi som nation känna samhörighet i framgångarna istället för att sitta halvfulla och diskutera Lagerbäcks kompetens, Zlatans halvmiss, att Henke trots allt inte orkade och andra bleka ursäkter för att vi inte vann.

För vinna kommer vi inte att göra förrän helvetet fryser till is eller resten av världen går under och vi bara har Norge kvar att spela mot. Inte ens då kan man ju vara säker.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Fan vad jag älskar dig. Så jävla sant .

free hit counter script