onsdag 1 april 2009

Staten Staffy växer till en makt att räkna med!

Idag sitter jag i mitt nyutropade rike och tänker på alla fördelar jag fått genom att våga vara en fristat i Svea Rike. (nutidsorienterade läsare konstaterar att staten Staffay utropades samtidigt som IPRED-lagen trädde i kraft, vilket naturligtvis inte är en slump) Jag funderar i mitt stille sinne på om jag skall beskatta de människor från Svea Rike (i fortsättningen kallat SR) som vågar beträda min tomt. I första hand gäller det naturligtvis sopgubbar, brevbärare och annat löst folk, jag tänker inte göra som SR och beskatta vanliga hederliga människor.

Alltså finns det i min stat plats för en utpressningspolitik i sann SR-anda. Tvingar de mig att betala sophämtning, vatten, el och andra kommunala avgifter, svarar jag med att beskatta dem tillbaks. Ekvationen går alltså på ett ut. Väldigt nifty, om jag får säga det själv.

I en stat måste man kunna beskydda sig mot oönskade gäster, kronofogdar, poliser och andra suspekta figurer. Därför har jag nu tagit beslutet att snarast möjligt införskaffa en portabel raketavfyrare av kärnvapenmodell. Dessa kan man köpa för en billig peng på Rosengård, och man får en kurs hos Jihad på köpet. I fantasin ställer jag in denna enhet på grannens katt och avfyrar en missil, fanskapet smyger på dotterns kanin och det gör man inte ostraffat i Staffay-land.

Inspirer ad av besöket i Berlin för några veckor sen, funderar jag även på en mur med taggtråd runt mitt rike. Naturligtvis skall jag ha mitt eget Checkpoint Charlie, endast 50 centimeter brett så Anna Book och andra i kvinnor i samma format inte kan komma in. Diskriminering? Glöm det! Jag diskriminerar vem och vad jag vill i mitt rike, och den som inte gillar det får klaga hos kejsaren, tillika mig själv.

Andra fördelar man får, är att man kan resa till New York på FN-möte på SR's bekostnad. Vill de ha en dialog med mig får de gå den diplomatiska vägen, alltså skall mötet hållas i FN-skrapan. Annars riktar jag min missil mot TV-huset/masten i Malmö och hela södra Sverige blir utan såpoperor. Naturligtvis kommer jag att bli tvungen att utöka mitt lands gränser genom att föra krig mot alla mina grannar. Detta p.g.a den massinvandring från SR som kommer att ske när folk inser att det finns ett alternativ till Storebrors-samhället. Men det är smällar man får ta.

Tyvärr ser mina planer på en ny infrastruktur ganska dystra ut. Priserna i SR på byggmaterial är fullkomligt horribla, och jag funderar att flyga in såväl arbetskraft som material från Lettland. Det enda som hindrar mig i detta, är 30 st. tallar som står i vägen för helikopterplattan jag skall bygga. Om det nu mot förmodan skulle finnas någon vänlig skäl med en motorsåg som vill ha ett gratis livslångt medborgararskap i min stat, skicka ett mess! Under tiden tänker jag blanda murbruk, samla stenar samt göra taggtråd av mina sparade kopparmynt för att resa min mur och definitivt avskärma mig från landet SR's korkade politik!

"Fortsättning på Staffay's Rikes Lag v. 1.0"

§ 9) Alla mobiltelefoner skall stängas av vid besök i riket. Störande samtal från ev. pojkvänner, flickvänner, fruar, män etc. är ännu värre än tjat om oväsentliga saker, då kejsaren inte har tid att lyssna på oviktigheter. Störande mobiler krossas med hammare, och vid gravt missbruk leder även detta till utvisning.

§ 10) All kritik av kejsarens åsikter är förbjudet, möjligtvis kan man försöka diskutera på ett undergivet sätt. Detta krävs då att man fyller en funktion i riket såsom t.ex målare, snickare, städhjälp, älskarinna etc.

§ 11) All surhet, jante-lags beteende, otrevligheter mot medmänniskor och skitsnack, bestraffas med hängning i tårna över utegrillen samt deportation till SR's Riksdag.

§ 12) All mat inhandlad på Lidl är strängeligen förbjuden. Möjligtvis med dispans för toalettpapperet, men det äter man ju inte.

§ 13 Krav på allmänbildning föreligger. Klarar man inte 100 i IQ, får man ikläda sig rollen som tjänste-hjon, hålla käften och arbeta!

§ 14 De enda språk som får användas är Svenska, Engelska, Tyska och möjligtvis Esperanto. Sjunga får man även göra på portugisiska, vilket kejsaren tycker mycket om. Missbruk av detta förbud, leder i första hand till igentejpning av munnen med flygplanstejp, i andra hand till avlägsnande av organet som sprider rotvälska.

§ 15 All sjukvård sker genom kejsaren försorg meddelst verktyg i källaren, gamla löv och ovan nämda flygplanstejp. Möjlighet till elbehandling, vilket kejsaren har funnit vara effektivt mot de flesta åkommor, finns i form av ett högspänningsaggregat.

(fortsättning följer....)

2 kommentarer:

Cat sa...

"så Anna Book och andra i kvinnor i samma format inte kan komma in."
Hahaha!!! =D
Tur man är liten då! ;D

Radikalen@live.se sa...

Absolut inte. Jag har en hel Book-skog ett par hundra meter härifrån, dessutom höll min f.d på att äta mig ur huset! Fast du är naturligtvis välkommen, för mer info om inresetillstånd etc. besök "Staffayland" på: http://blogg.aftonbladet.se/30990
, där numera bloggen huserar.

free hit counter script