fredag 3 april 2009

Idrottens förbannelse

Efter en välbehövlig dags vila har Kaiser Staffay återgått till dagsboksskrivandet, efter att ha sett sitt förra hemland förlora med 3-2 mot Schweiz i hockey. Det är inte bara i slalom det går utför som Stenmark sa. Nu skall det smidas nya ränker mot överheten, vete tusan om det inte blir ett kyskhetsbälte till dottern på samma gång. Iofs. är hon bara elva år, men har antagligen redan lärt sig mer om sex än vad jag själv kommer att göra under hela min livstid. Numera finns det ju internet....

Tidigt denna morgon hade kabinettet i Staffay-land möte på verandan. Deltog gjorde som vanligt förutom jag själv, kaninen Zakke och en adjungerad koltrast som jag döpt till Knut. (inte för att han är enögd och liknar en bofink, men nåt skall han ju heta) Hans medverkan bestod dock mest av att knapra på Zakkes utspillda kaninfoder, samt ett och annat vackert läte. Det som diskuterades idag var idrotten på riksnivå. Allihop var ganska ense i att det skulle bli svårt att få ihop såväl en OS-trupp som ett lag till nästa fotbolls-VM, p.g.a både bristande intresse och antal utövare. Däremot kunde man tänka sig att skicka mig själv till handikapp-VM eller Zakke på kaninhoppning.

Debattens vågor gick höga när människans intresse för sport penetrerades. För visst är det så att vi alla egentligen är sportintresserade? Rent ytligt, kan man konstatera att om folk verkligen hade varit så aktiva som de påstar att de är, hade Friskis & Svettis haft fler medlemmar än Socialdemokraterna och det skulle sålts fler spinningcyklar än storbilds-tv. Så är inte fallet. Kanske beror det på att ingen egentligen tycker det är speciellt kul att trampa som en galning i 50 km/h, och samtidigt lyssna på den senaste techno-smörjan? Eller så är det som jag tror: Man köper ett medlemskort, viftar med det lite grann, påstår att man är aktiv - men har tyvärr inte hunnit gå dit sista tiden - och lurar både andra och sig själv.

Det märkliga i sammanhanget är att de flesta som ägnar sig åt dessa verksamheter är singlar, och företrädesvis kvinnor. I min reptilhjärna föds genast tanken att det naturligtvis måste ha med SEX att göra. (så ja, nu är vi tillbaks i de gamla tassemarkerna igen) För naturligtvis är det så. Skall man vara attraktiv på könsmarknaden behövs det både platt mage, fasta bröst och en rumpa som Laila Bagge. (vilken för övrigt tilldelades en Oscar i Staffy-land) Det är iallafall vad utövarna tror. Det paradoxala är att de flesta män fullständigt skiter i vilket, de vill mycket hellre ha en snäll och trevlig kvinna än en arg tränings-bulemiker som ligger och trampar i sömnen. Laila Bagges rumpa kan man dessutom titta på gratis varje fredag.....

Männen då? De är fullständigt nöjda med att TITTA på sport, varför skall man anstränga sig när det finns andra som gör det? Sedan tycker vetenskapen att det är konstigt att kvinnor lever c.a 8 år längre än män. Det tycker inte jag. Kvinnorna skall ju ha någon kompensation för de 10 åren de suttit på de j-vla cyklarna, sprungit elljusspår, vattengympat eller hållit på med husmorsgymnastik. Det som är ännu konstigare är att de vackraste kvinnorna inte ens var med på gympan i skolan. Följdaktligen är de redan gifta och behöver inte hålla på med ovanstående aktiviteter.

Om nu idrottandet är ett substitut för sex (vilket egentligen mitt klottrande här är också, därav att jag inte har tid med idrott), varför slår man då inte ihop nytta med nöje? Man skulle med lätthet kunna slå ihop besökarna på bordellerna med alla på Friskis & Svettis. Då hade staten blivit av med prostituitonen - som ändå är kriminell - och utövarna skulle kunna ägna sig åt något som ÄR skönt istället för att böja på leder i konstiga vinklar, svettas och få hjärtklappning. Dessutom blir man av med fler kalorier när man har sex än vid ett vanligt träningspass, och det är f-n så mycket roligare!

Slår man samman ovanstående rön, konstaterar man lätt att det inte behövs något idrottsdepartement i staten Staffay. Alla frågor som rör idrott hanteras numera av sex & samlivsdepartementet som representeras av Zakke och hans fotboll. (som används flitigt i brist på honkaniner) Densamme har också lämnat in en motion avseende inköpandet av en honkanin, i avsikt att öka antalet invånare i landet. Han bistås i detta ärende av sin matte, som också vill ha en kanin till samt av koltrasten Knut. Denne ser naturligtvis sin chans till mer utspilld kaninmat, så hans stöd noteras inte. Frågan är under behandling av envåldshärskaren och beslut fattas inom kort.

Store Hövdingen har talat. UGH!

Inga kommentarer:

free hit counter script